holiday box

az ünnep egész évben...

Öt dolog, amit Halloweenkor ki kell próbálni

2018. október 26. 13:37 - mrsholiday

Lassan hazánkban is szokás lesz, a ősi kelta hagyományokból eredő Halloween, ami az angolszász országokból indult mai formájában világhódító útra. Íme öt dolog, amit kár lenne kihagyni a következő napokban.

Nem baj, ha szomorkás és borongós hangulatú Halottak Napját és a Mindenszenteket némi vidámsággal és borzongással is megtöltjük. Emlékezzünk meg elment szeretteinkről, de nem feltétlenül kell a kardunkba dőlni minden évben. Ünnepeljük közben az életet is és csináljunk együtt jó dolgokat. 

Itt van pár ötlet, mit csináljunk, hogy kiélvezzük ezt az "ünnepet", ha már unjuk a tökfaragást.

1. Horror este a kanapén

 Az online streaming szolgáltatások világában karnyújtásnyira vannak a legújabb és legjobb régi horror filmek otthonunkban. Válasszunk egy darabolósat vagy kísértet házasat, de ha olyan a hangulatunk akkor épp csak ijesztően vicceset vagy animációsat. Ha kell ötlet mit tegyünk be, itt egy lista. Érdemes megnézni a moziműsort is, hiszen sok mozi olyan klasszikusokat is újra vetít mint az első 1976-os Halloween filmet.

2. Tökök mindenhol

Dekoráljuk ki otthonunkat. Már könnyen itthon is rengeteg üzletben elérhető egy csomó kreatív lakásdekor. Elég pár apróság, gyertya, a zöldségestől egy-két szép nagy tök és máris beköltözött az őszi szezon a bútoraink közé. A merészebbek persze válasszanak műpókhálót, esetleg félelmetes műsírkövet és élvezzük saját kísértet kastélyunkat. 

dark-17604_640.jpg

3. Halloween buli vagy vacsora

Hívjuk meg barátainkat vagy családtagjainkat egy igazi Halloweeni mulatságra. A neten számtalan remek ötlet van hogyan legyenek az ételeink vagy italaink is ijesztően különlegesek. Nincs is jobb mint a múmiának öltöztetett japaleno poppers vagy boszorkánykalapos tökös muffin és mellé egy zombie koktél. További szuper ötletek itt találhatóak. Ha igazán boszorkányos ételeket akarunk készíteni, akkor kreatív ötlet lehet például a lilaburgonya krémleves vagy a fekete rizottó.

halloween-mummy-jalapeno-poppers-top-view-on-dark-royalty-free-image-1030151254-1540312538.jpg

4. Tűzvarázs

A Halloween egy nagyon régi kelta gyökerű ünnep, amiben fontos szerepe van a tűznek egy a fénynek. Nézzünk utána az igazi hagyományoknak, rituáléknak. Rakjunk tüzet a kertben, üljünk köré és mint régen meséljünk kísértet históriákat vagy próbáljunk meg a lángokból egymásnak jósolni. Mindennek csak a képzelet szab határt. Extrém program ez ugyan, de egy nagyon vicces este kerekedhet egy ilyen összegyűlésből, főleg ha sütőtök krémlikőrt iszunk a tűz mellett.

fire-123784_640.jpg

5. Programok bárhol

Ahogy már egy előző cikkbe összeszedtük, rengeteg menő program lesz a napokban Halloween köré szervezve. Mehetünk este élő horror túrára, az Állatkertbe vagy a Medveparkba, bulizni a városba. Mindenhol plusz pont ha jelmezt viselünk és egy estére engedjük, hogy a határok elmosódjanak a világok között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holidaybox.blog.hu/api/trackback/id/tr2114308931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása